Rallylydighet

Har du lyst å begynne å trene Rallylydighet med din hund? 
Hovedfokuset til rallylydighet ligger på glede, samspill og gode holdninger. Glede i treningen, rikelig med godbiter og motivasjonsfremmende leker er viktig!  Sporten passer derfor veldig godt for alle hunder.
Rallylydighet passer like godt for deg som kun ønsker å gjøre en hyggelig og morsom aktivitet med hunden din som deg som har lyst til å konkurrere i hundesporten.

I Asker hundeklubb har vi fast ukentlig treningsdag vår og høst og det er organiserte treninger innendørs i vinterhalvåret.
For å delta på trening kreves at man har gått grunnkurs i rallylydighet enten i AHK eller annen hundeklubb så man har elementær kunnskap om skiltene i klasse 1.

Velkommen!

For spørsmål og kontakt;  mail; ahkrallylydighet@gmail.com

Hva er Rallylydighet?

Rallylydighet er en hundesport som oppstod i USA. I 2005 ble Norsk rallylydighetsklubb dannet og i 2013 ble sporten godkjent av NKK.
Det er en morsom hundesport som består av mange forskjellige øvelser hentet fra både lydighet, agility og freestyle.
I en rallylydighets konkurranse går eier og hund en bane som består av mellom 15-22 skilt, og man konkurrerer i fire klasser med økende vanskelighetsgrad i øvelsene. Som i agility varierer banene hver gang slik at fører på forhånd ikke vet hvilke skiltkombinasjoner som vil komme. Alle øvelser i hver klasse må derfor øves inn om man tenker å konkurrere.
I en konkurranse gis fører ti minutter til å gå igjennom banen uten hund før oppstart, for å orientere seg om hvilke skilt som er satt opp. Man starter med 200 poeng og mister poeng underveis i banen dersom hunden for eksempel snuser eller båndet strammes og man disker om man glemmer en øvelse, gjør en øvelse feil eller rett og slett går seg bort. Man mister ingen poeng om man roser og oppmuntrer hunden underveis. I tillegg skal man gå banen på tid! Beste tid med færrest feil vinner.
Det viktigste er ikke alltid å vinne men å delta – det være seg kun på trening eller også i konkurranse.

%d bloggers like this: