Agilitykurs

Agility-gruppa i Asker setter opp kurs med jevne mellomrom. Ikke alle kurs holdes hvert år, men vi har som regel minst ett kurs hver høst, og ett hver vinter. Vi bruker både interne og eksterne instruktører. Alle kursene avholdes på banen på Sollihøgda og annonseres internt før eventuelle ledige plasser annonseres eksternt.

Nybegynnerkurs

et introduksjonskurs for ekvipasjer som aldri har prøvd agility før, eller som bare har prøvd det litt. Kurset pleier å holdes over en helg. Her går vi gjennom hvordan sporten fungerer, hvordan man kan trygt introdusere hunden til de forskjellige hinderne, og forskjellige metoder for videre trening. Det er et krav å ha gått nybegynnerkurs for å trene agility i klubben.

Handlingskurs

et viderekommende kurs for de som har introdusert hunden til de forskjellige hinderne, men som nå vil lære mer om hvordan man leder («handler») hunden gjennom banen. Disse kursene er oftest holdt over flere kvelder med eksterne instruktører. Disse er flinke til å tilpasse nivået etter ekvipasjen, som vil si at kursene passer både for erfarne ekvipasjer og helt ferske utøvere som har kommet et stykke på vei med hinderinnlæring.

Temakurs

innimellom setter vi opp temakurs. Dette er kurs som fokuserer på et spesifikt tema innenfor agility, for eksempel felt, slalom eller tighte svinger. Dette kan være for eksempel en helg eller en kveld.

%d bloggers like this: